EU-elvytyspaketti ja voiko äänestää oikein?

Julkaistu:

Tyhjää äänestys on yhtä tyhjän kanssa.

EU-elvytyspaketin äänestyksen yhteydessä nousi kohu, koska Kokoomus äänesti ”tyhjää”. Perustelut tyhjälle äänelle on ymmärrettävät. Varmasti jokainen kokoomuslainen kuitenkin joutui pohtimaan, ensin oman suhtautumisensa äänestyksen kanssa ja sitten muiden. Ja sen jälkeen, että mihin suuntaan lähteä itse seuraavaksi. Joku heitti kirveen kaivoon, toisella oli ihan tyhjä olo. Omalla kohdalla yön yli nukuttuani palasin sen ajatuksen ääreen, että miksi ylipäätään lähdin ehdolle. Siksi, että haluan vaikuttaa ihmisten arkielämässä olevien epäkohtien hoitoon, toimia yrittäjien äänitorvena ja vaikuttaa siihen miten Helsingissä asutaan ja rakennetaan. Ehkä se oma ajatusmaailma, missä haetaan ratkaisuja, eikä pyöritä ongelmien ympärillä, pitää minut rauhallisin mielin Kokoomuksessa. Siispä vaalityö jatkukoon.

Paketin osalta ääneistäisin ei ja palauttaisin paketin uudelleen neuvotteluun. Asia on kuitenkin melko moniuloitteinen ja asiaan aika vähän syventyneenä, herää kuitenkin ajatuksia kuten: tekeekö jokainen maa oikeasti tarpeeksi itse, ettei tukirajoja tarvitse siirrellä muilta. Koronan aiheuttama kriisi sen sijaan on minusta täysin selvä. Mutta onko kyse myös muusta? Onko tukea tarvitsevien maiden yhteiskunta ylipäätään kestävä? Siihen ei varmasti ole suoraa ja helppoa vastausta ja palaankin kotiläksyjen ääreen tämän kanssa.

Onko sitten EU kriisissä, jos meillä kaadetaan paketti. En usko ihan suoraan että kriisi on vain Suomen liikkujen varassa, mutta tottakai se suunnitelmia muuttaa ja erilaisia ratkaisuja joudutaan miettimään. Ja aina pitää muistaa, että olemme osa EU:ta ja haluan, että olemme myös jatkossa.

Haetaan yhdessä ratkaisuja EU-tasolla, se on hyvä lähtökohta.

Haetaan yhdessä ratkaisuja EU-tasolla, se on hyvä lähtökohta. Koska EU:n pitää olla yhtenäinen ja meidän pitää vetää yhtä köyttä. Jo pelkästään sen ajatuksen takia, että sellaisten yhteiskuntien nousun mahdollistamista pitää välttää, jotka saattavat tehdä elämää tukalaksikin tulevaisuudessa. Ja myös markkinoiden takia. Suomi tarvitsee EU-maita, Suomi tarvitsee kansainvälisyyttä ja Suomen pitää olla, meidän kaikkien takia, Euroopan kehityksessä ja päätöksenteossa etunenässä mukana.

Lisää julkaisuja

22.5.2021

Yrittäjyys

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin työpaikkoja voi luoda lisää!

22.5.2021

Kun minusta tuli Kokoomus

Politiikan maailma on kuulkaa vakava paikka!

18.5.2021

Helsinkiläiset

Tilanteet kriisiytyy ja ongelmat syvenee, jos niihin eri tartuta. Helsinkiläiset tarvitsee tehokkaita instrumentit, että elämä pysyy raiteillaan!